Arhiva za sezonu 2018./19.

29.07.2019.

U subotu, 27.07.2019. u Pridvorju se održao, sada već tradicionalni, ali i jedini bridž turnir koji se igra na boćarskom terenu, 'Konavle Open' uz odličnu Aninu organizaciju. Sudjelovalo je 24 para iz bridž klubova Dr Jurica Tomljenović, Herc Posušje, Split, Banja Luka, Astarea i Dubrovnik. Pobjedili su Pero Jemo i Stijepo Čubela. Pogledajte rezultate i Aninu foto-galeriju s turnira.

25.03.2019.

U Dubrovniku je odigran Kup Hrvatske. Na turniru je nastupilo petnaest timova, od toga osam timova iz BK Dubrovnik te jedan tim iz BK Astarea. Pobjednik Kupa Hrvatske je tim Jokeri sa klupe iz Zagreba u sastavu: Davor Blaženčić, Karlo Brguljan, Milko Pravdić i Jurica Maričić. Drugo mjesto osvojio je tim Borevković, također iz Zagreba u sastavu: Goran Borevković, Branko Refi, Luka Žunić i Goran Čekol. Na treće mjesto plasirao se tim BK Dubrovnika, Celtic bar Belfast 1 u sastavu: Velibor Puzović, Ante Mijić, Joško Đilović, Đivo Tikvica i Ivana Cvjetanović. Ovo je drugi najbolji rezultat BK Dubrovnik na Kupu Hrvatske, prije tri godine osvojeno je drugo mjesto u Splitu. Od timova BK Dubrovnik, zapažen rezultat ostvarili su tim Danče na petom mjestu i tim Adriatik na sedmom mjestu. Napomenimo da je tim Adriatik (Slavko Grgić, Srećko Tomić, Srećko Matana i Antun Matana) imao čak tri debitanta na Kupu Hrvatske.

19.03.2019.

U četvrtak se igra turnir 'Večer A ligaša' uz prigodnu zakusku koju organiziraju A ligaši. Nadamo se da ćemo se skupit u što većem broju. Dan iza kreće Kup Hrvatske koji se igra u hotelu Royal Princess u Dubrovniku.

18.03.2019.

Tim Pčelica Maja pobjednik je Županijskog timskog natjecanja, koje je organizirao Bridž klub Dubrovnik. U finalu natjecanja, tim Pčelica Maja je s 54:51 dobio tim Tečajac. Treće mjesto zauzeo je tim Celtic bar Belfast pobjedom 42:25 protiv tima Pile-Kono. Naslov pobjednika tim Pčelica Maja osvojila je igrajući u sastavu: Boško Mišić, Ivo Matijević, Maja Kučić-Kržić, Nikola Cvjetović i Ana Čeović.

18.02.2019.

Preko vikenda odigrani su svi mečevi u A ligi za ostanak. Celtic bar Belfast zauzeo je 9. mjesto i osigurao je nastup u A ligi i dogodine. Ostvarene su 4 podjede i 1 poraz. Nastupili su Zdenko Stanković, Andrija Martić, Joško Đilović, Ante Mijić, Ivica Obad, Velibor Puzović i Đivo Tikvica. Ovo je prvi put da je tim BK Dubrovnika izborio opstanak u A ligi.

11.02.2019.

Preko vikenda odigran je 4. Memorijalni turnir 'Jerko Kovač' u Importanne resortu u Dubrovniku. Turnir se igrao po parskom obračunu, prva sjednica 9. veljače (subota) u 16 h, druga sjednica 10. veljače u 10 h. Nastupilo je 25 parova iz Splita, Banja Luke, Posušja, Imotskog, te Župe i Dubrovnika. Nakon turnira dodjeljne su nagrade: Siniša Kuruzović - Jasmina Vignjević za najbolji nenagrađeni gostujući par, Đivo Tikvica - Ivana Cvjetanović za najbolji mješoviti par, Branko Krolo - Dinko Grubišić za 3. mjesto, Rafael Lozo - Ivan Lekić za 2. mjesto, te Srđan Golubović - Tomislav Mačai za 1. mjesto. Pogledajte rezultate 1. sjednice, 2. sjednice i ukupne rezultate, te Aninu galeriju da vidite kako je bilo.

21.01.2019.

Preko vikenda odigrano je zadnjih pet kola prvog dijela A lige. Celtic bar Belfast zauzeo je 9. mjesto i igrati će ligu za ostanak. Rezultate i poredak možete pogledati na stranicama HBS-a.

14.01.2019.

Preko vikenda je odigrana južna skupina B lige. Nastupilo je 5 timova. U finale, koje će se igarti u Zadru od 2. - 3. veljače, su se kvalificirali timovi Astarea i Tečajac. Iznenađenje turnira je tim Adriatik, koji se sastojao od početnika BK Dubrovnik i zauzeo je 3. mjesto.

Rezultati:
Tečajac - Adriatik 20 : 0
Astarea - Vandali 17.17 : 2.83
Pčelica Maja - Astarea 1.91 : 18.09
Vandali - Adriatik 6.03 : 13.97
Adriatik - Pčelica Maja 9.09 : 10.91
Tečajac - Vandali 2.28 : 17.72
Pčelica Maja - Tečajac 5.40 : 14.60
Adriatik - Astarea 14.18 : 5.82
Vandali - Pčelica Maja 5.20 : 14.80
Astarea - Tečajac 8.24 : 11.76

Poredak:
1. Astarea (Čubela, Jemo, Mioč, Lovjer) 49.32
2. Tečajac (M. Majstorović, Zvrko, I. Strnad, Mozara, Radić, M. Jančić) 48.64
3. Adriatik (Vidojević, Putica, Grgić, Tomić) 37.24
4. Pčelica Maja (Kučić-Kržić, N. Cvjetović, B. Mišić, Matijević, Košta, Garić) 33.02
5. Vandali (Zokić, Richters, A. Matana, S. Matana, Dubčić, Selmanović) 31.78

28.12.2018.

Jučer, u prostorijama kluba, održana je izborna sjednica Skupštine BK Dubrovnik. Novi predsjednik kluba je Mario Majstorović. Nakon skupštine je održan turnir i mala zakuska. Predmetne nagrade na turniru su osvojili Slavko Grgić i Srećko Tomić kao najbolji početnici, Maja Mrša i Joško Đilović kao najbolji mix, Maja Kučić Kržić i Nikola Cvjetović za 3. mjesto, Niko Dubčić i Antun Matana za 2. mjesto, te Ivana Cvjetanović i Đivo Tikvica za 1. mjesto. Ana je fotografirala cijeli događaj.

13.12.2018.

Sazvana je izborna sjednica Skupštine Kluba. U prilogu je pozivnica za Skupštinu. Održati će se 27. prosinca 2018. god. u 17:15 u prostorijama kluba. S obzirom da je izborna sjednica molimo sve članove Kluba da dođu na Skupštinu. Nakon skupštine će se održati prigodni parski turnir s predmetnim nagradama za prva tri mjesta, najbolji mix i najbolje početnike, te uz mali tratamenat. Molimo da prijave dostavite Veliboru Puzoviću, Franu Jančiću, Đivu Tikvici ili Bošku Mišiću, zaključno s 26. prosinca 2018.

12.12.2018.

Preko vikenda,u Zagrebu je odigrano prvih šest kola Hrvatske A lige. Celtic bar Belfast Dubrovnik trenutno zauzima deseto mjesto u konkurenciji dvanaest timova. Nastupili su Zdenko Stanković, Andrija Martić, Joško Đilović, Ante Mijić, Ivica Obad i Đivo Tikvica. Ostvarene su dvije pobjede i četiri poraza. Posebno bi istaknuli pobjedu protiv tima Jurica Tomljenović 1, aktualnog prvaka i osvajača Kupa Hrvatske, te tima za koji nastupaju reprezentativci Hrvatske. To je timu Jurica Tomljenović 1 jedini poraz u dosadašnjem dijelu natjecanja.
U siječnju 2019. liga se nastavlja i u Zagrebu se igra preostalih pet kola. Nakon toga će se liga podijeliti, šest najuspješnijih nakon 11. kola igrat će u nastavku u Ligi za prvaka Hrvatske. Ostali nastavljaju s natjecanjem u Ligi za ostanak.

19.11.2018.

Preko vikenda, u Rijeci je održano Parsko prvenstvo Hrvatske. Nastupila su 32 para, od toga 3 iz BK Dubrovnika i jedan iz BK Astaree. Prve dvije sjednice su bile kvalifikacijske. U nedjelju su se igrale konzolacije i finale. Najbolje plasirani naš par i jedini koji se plasirao u finale je Dubravka Zvrko i Mario Majstorović. Zauzeli su 9. mjesto. Pobjedili su Goran Borevković i Branko Refi. Još su nastupili Iva Strnad i Frano Mozara, te Ante Mijić i Joško Đilović. Astareu su predstavljali Stjepo Čubela i Pero Jemo. Rezultati kvalifikacija, finala i konzolacija.

09.10.2018.

U Imotskome, od 7.-9. listopada odigrano je 9. timsko prvenstvo Jadrana, te turniri - Modro jezero (butler) i Crveno jezero (MP). Na Timskom prvenstvu Jadrana nastupila su 4. tima BK Dubrovnik i jedan tim Astaree. Timski prvak Jadrana je tim Celtic bar Belfast - Đivo Tikvica - Ivica Obad; Ante Mijić - Joško Đilović. U polufinalu su pobijedili tim Split 1, a u finalu Imotski 1. Tim Tečajac je zauzeo 4. mjesto iako je bio prvi nakon kvalifikacija. Iva Strnad i Frano Mozara zauzeli su 3. mjesto na butler turniru. Toni Radić i Miše Jančić su po treći put zaredom osvojili turnir Crveno jezero, a Dubravka Zvrko i Mario Majstorović su bili 3. I na kraju, Ana je fotografirala cijeli događaj.

01.10.2018.

Drugi memorijalni turnir Frano Staničić odigran je u hotelu Royal Princess u petak 28.9 i subotu 29.9. To je parsko prvenstvo Dubrovnika na kojem je nastupilo 13 parova kvalificiranih kroz redovne godišnje turnire Bridge kluba Dubrovnik. Igrale su se dvije sjednice sa po 24 djeljenja. Prvu sjednicu najbolji je bio par Zdenko Stanković i Ana Čeović dok su drugu sjednicu bili najbolji i ukupni pobjednici turnira par Dubravka Zvrko i Mario Majstorović. Drugoplasirani je par Andrija Martić i Frano Jančić a trećeplasirani par je Toni Radić i Miše Jančić.

Turnir je završio dodjelom pehara na zajedničkoj večeri. Prilažemo rezultate 1. sjednice, 2. sjednice i ukupne rezultate turnira. Slike s događaja pogledajte u Aninoj galeriji.

Pobjednici PPD 2018

18.09.2018.

Parsko prvenstvo Dubrovnika u bridžu “Frano Staničić” će se održati 28. i 29. rujna 2018. u Importanne resortu. Kotizacija za turnir je 120 kn, a cijena uključuje kotizaciju za turnir, večeru i jedno piće po glavi (čaša vina, piva, sok, voda). Standardno, imamo riblji i mesni meni. Frano Jančić je napravio upitnik koji je potrebno ispuniti za prijavu i za odabir menu-a. Upitnik za prijavu trebaju ispuniti oba igrača svakog para.
Riblji menu:
- Marinirani inćuni sa rucolom salatom
- Fileti orade sa blitvom na dalmatinski i umakom od kapara i ružmarina
- Mousse od čokolade

Mesni menu:
- Juha od graha i kukuruza
- Pašticada s njokima
- Štrudla od jabuka sa umakom od vanilije I dodirom cimeta

Napomena, da će se Kup Hrvatske 2019. održati u Dubrovniku 22.- 24. 3. 2019. u Importanne resortu.

05.09.2018.

Krenula 17. sezona. Odigran je prvi parski turnir.
U arhivu smo premjestili turnire od prošle sezone i novosti. U arhivi se nalaze i rang liste:
ZA KLUPSKE IGRAČE
Ukupna rang lista
Rang lista parskih turniri
Rang lista timskih turniri

ZA POČETNIKE
Ukupna rang lista
Rang lista parskih turniri
Rang lista timskih turniri

ZA SVE IGRAČE
Ukupna rang lista
Rang lista parskih turniri
Rang lista timskih turniri

Odigrali smo 91 turnir. Treći put zaredom najuspješnija igračica je Dubravka Zvrko sa osvojenih 297.41 poena i ujedno je osvojila najviše poena na parskim - 191.55, te timskim turnirima - 105.86. Najbolji početnik je Slavko Grgić sa osvojenih 73.17 poena, a najbolji igrač koji nije član kluba je Boris Lovjer na 21. mjestu sa 77.10 poena.