Arhiva za sezonu 2023.

29.11.2023.

Protekli vikend počela je nova sezona u hrvatskoj A ligi u kojoj sedmu godinu zaredom nastupa i tim Bridž kluba Dubrovnik. Nakon što je u Zagrebu odigrano prvih šest kola natjecanja, tim Dubrovnik zauzima visoko treće mjesto u konkurenciji dvanaest timova, što je ujedno i najbolje ostvareni rezultat Bridž kluba Dubrovnik na ovom natjecanju dosad.
Iz lige ispadaju dva najslabija tima. Za tim Dubrovnik u prvih šest kola nastupili su: Joško Đilović, Ante Mijić, Ivana Cvjetanović i Đivo Tikvica. Ostvarene su četiri pobjede i dva poraza. Poseban uspjeh je visoka pobjeda protiv tima Jurica Tomljenović 1, aktualnog prvaka i tima za koji nastupaju reprezentativci Hrvatske.
U siječnju 2024. najbolje timove čeka preostalih pet kola, nakon kojih će se liga podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak.

14.11.2023.

Tijekom vikenda u Dubrovniku, dvanaest prvaka najboljih europskih zemalja u open i sedam u ženskoj konkurenciji je odigralo finalno natjecanje Lige prvaka. Pobjednik 21. natjecanja u open konkurenciji je talijanski prvak BRIDGE ADAURA ASD, ispred aktualnih dvostrukih svjetskih prvaka, osvajača dvaju uzastopnih Bermuda Bowl natjecanja, Švicaraca (BRIDGE CONTACT CLUB). Trećeplasirani tim je predstavnik Litve (BRIDGESCANNER). Hrvatski prvak, Bridž klub dr. Jurica Tomljenović 2 u sastavu Tihana Brkljačić, Mate Meštrić, Marina Filipović, Ognjen Staničić, Nikica Šver i Vedran Zorić osvojio je vrlo dobro 8. mjesto.

Prvi put je odigrano natjecanje u ženskoj konkurenciji. Najbolje su bile prvakinje Francuske, ispred Dankinja i predstavnica Njemačke. Tim Croatian Champions u sastavu Matea Grgurić, Sandra Kulović Probst, Iva Mrkić i Renata Muller izborio je 6. mjesto.

Predsjednik HBS-a, gospodin Jurica Carić, odlikovan je od Europske bridž federacije, jednim od najvećih odličja, za iznimne doprinose u razvoju i promociji bridža.

Tjedan bridža zaključen je u nedjelju 12. studenoga, petim Memorijalnim turnirom Jerko Kovač u organizaciji bridž kluba Dubrovnik. U konkurenciji 30 parova iz Dubrovnika i okolice, Zagreba, Splita, Imotskog i Posušja, najbolji je bio dubrovački par Dubravka Zvrko i Mario Majstorović. Drugo mjesto osvojili su Zagrepčani Marina Pilipović i Vedran Zorić ispred Splićana Dinka Grubišića i Branka Krola.

10.10.2023.

Proteklog vikenda u Imotskom održano je timsko prvenstvo Jadrana, te dva parska turnira Modro jezero i Crveno jezero.
Na Timskom prvenstvu Jadrana u bridžu nastupilo je devet timova, od čega tri iz Bridž kluba Dubrovnik: Danče, Tečajac i DU Smart. Timsko prvenstvo osvojio je tim Danče pobjedivši u finalu tim Split 1 s rezultatom 36:35. Tim Danče igrao je u sastavu Velibor Puzović, Ana Čeović, Miho Jančić, Toni Radić, Zdenko Stanković i Maja Antičević. Treće mjesto dijele tim Tečajac i Imotski. Tečajac je igrao u sastavu: Dubravka Zvrko, Mario Majstorović, Frano Mozara i Rade Garić. Tim DU Smart igrao je u sastavu Đivo Tikvica, Ivana Cvjetanović, Ante Mijić i Andrija Martić.

Na parskom turniru Modro jezero po Butler obračunu nastupio je 21 par. Turnir su osvojili Duško Katić i Snežana Žigun. Od članova bridž kluba Dubrovnik, najbolje rezultate ostvarili su Frano Mozara i Rade Garić na trećem mjestu te na petom mjestu Đivo Tikvica i Ivana Cvjetanović.

Na parskom turniru Crveno jezero po Matchpoints obračunu nastupio je 31 par. Pobjednici turnira su Đivo Tikvica i Ivana Cvjetanović s rezultatom od 67.31%, a drugi je bio Srđan Golubović u paru s Farukom Mašićem s 64.73%. Sljedeći dobro plasirani parovi bridž kluba Dubrovnik su Frano Mozara i Rade Garić na šestom mjestu s 59.29% te Stanislav Mandurić i Ante Hrkač na sedmom mjestu s 58.19%.

24.07.2023.

U subotu, 22.07.2023. odigran je VI. Konavle Open turnir kojeg Ana organzira već šestu godinu za redom. Turnir se održava na otvorenom, u prelijepoj atmosferi, na boćarskom terenu u Pridvorju. Na turniru je nastupilo 28 parova is Splita, Sarajeva, Posušja, Banja Luke, Zagreba, Zadra, Malog Lošinja, Župe dubrovačke i Dubrovnika. Pobjedu su odnijeli Derek Newark i Ivo Matijević. Drugi su bili Mario Majstorović i Dubravka Zvrko. Treće mjesto su osvojili Goran Čekol i Zorana Čekol. Ukupne rezultate pogledajte na stranici HBS-a, a slike s turnira pogledajte na Aninoj facebook stranici.

17.04.2023.

15. i 16. travnja, u Zagrebu, u hotelu Esplanadi se odigrao Memorijal S. E. Tedeschi 2023. Nastupilo je 63 para, a iz BK Dubrovnik su nastupili Dubravka Zvrko i Mario Majstorović, te Srđan Golubović u paru s Ljiljanom Kahlinom. Pobijedili su Emanuel Evačić - Ivan Bilušić, a naši igrači su zauzeli 31. i 34. mjesto.

30.03.2023.

Protekli vikend, u Rijeci se odigrao završni turnir lige za ostanak u A ligi. Tim Dubrovnik u sastavu Joško Đilović, Ante Mijić, Đivo Tikvica, Ivana Cvjetanović i Andrija Martić osvojio je prvo mjesto u ligi za ostanak (sedmo u ukupnom poretku) te je time osigurao da BK Dubrovnik šestu sezonu zaredom ima predstavnika u A ligi. Liga za prvaka igra se još jedan vikend, nakon kojega ćemo saznati timskog prvaka Hrvatske.

20.03.2023.

Preko vikenda, u Zadru je odigrano finale B lige. U A ligu su se plasirale ekipe Split 1 i Jurica Tomljenović 5. Dubrovački timovi, Tečajac i Danče su zauzele 3. i 6. mjesto, a Astarea je bila 4. Kako se igralo u Zadru pogledajte na stranicama HBS-a.

06.03.2023.

Preko vikenda je odigrana B liga Jug. U završnicu B lige, koje se igra od 17. - 19. ožujka u Zadru, plasirale su se ekipa Astarea 1, Tečajac i Danče. Ukupni poredak i rezultate svih mečeva pogledajte na stranici HBS-a.

01.02.2023.

B liga Jug će se održati za vikend, 03.03. - 05.03.2023. u hotelu Royal Princess, Importanne Resort. Odigrati će se 7 kola i 3 najuspješnija tima će se plasirati u završnicu B lige u Zadru dva tjedna kasnije. Timovi su:
- Dubrovnik Čelica (Vedran Košta, Rade Garić, Maja Kučić Kržić, Ivana Frka, Frano Jančić, Natalija Jančić)
- Dubrovnik Raguza (Marija Kluth, Kristo Paskojević, Pero Šimunović, Seka Plastić, Miro Staničić)
- Škola bridža Dubrovnik (Andrijana Rabušić, Srđana Jukas Preljević, Elizabeta Pejdar, Nikša Karaman, Sonja Pivljanin, Silvana Taslaman)
- Dubrovnik Tečajac (Mario Majstorović, Dubravka Zvrko, Iva Strnad, Frano Mozara, Ivica Obad)
- Dubrovnik Danče (Toni Radić, Miho Jančić, Zdenko Stanković, Pavo Handabaka)
- Astarea 1 (Stijepo Čubela, Pero Jemo, Srđan Golubović, Vinko Mijoč)
- Astarea 2 (Boris Lovjer, Stipan Glavinić, Elizabeta Putica, Stijepo Vidojević, Srećko Tomić)

Maksimalni broj igrača u timu je osam, slobodna mjesta u timu se mogu popunjavati s igračima koji nisu nastupili za niti jedan drugi tim u A ili B ligi u ovoj sezoni, sve do kraja natjecanja.

25.01.2023.

Odigran je kvalifikacijski dio A lige. Tim Bridž kluba Dubrovnik je zauzeo odlično 7. mjesto od ukupno 12 timova. Iz lige ispadaju zadnja dva tima, a to ćemo saznati 16. travnja 2023. kad će završiti s natjecanjem Liga za ostanak. Za tim Dubrovnik nastupaju: Ivana Cvjetanović, Ante Mijić, Joško Đilović, Đivo Tikvica i Andrija Martić.

09.01.2023.

Nakon duge stanke uslijed situacije sa epidemijom Covid-19, od ove godine nastavljaju se redoviti turniri BK Dubrovnik. Turniri se igraju četvrtkom od 19:00. Od ove godine sezona je izjednačena sa kalendarskom godinom.