Četvrtak, 05.06.2003. parski turnir Butler obračun

Vulnerable : EW
Dealer : S

ªK
©Q72
¨J742
§KQ963
ª10863 ª9752
©5 ©AJ9
¨AK953 ¨Q1086
§1042 §AJ
ªAQJ4
©K108643
¨-
§875


Ovaj bord je igran sinoć u našem klubu na 3 stola i ovaj put nije bilo licitacijskih dilema, na svakom stolu je igran isti kontrakt 4© uz identičan atak A karo. Dva izvođača su napravila kontrakt, dok je na jednom stolu obrana srušila kontrakt.
Na prvom stolu, izvođač je rezao karo atak, odigrao pik do K, te herc povrat do K te herc natrag i East je uzeo Q s A i igrao J herc, te nastavio karo kojeg je izvođač rezao, te je igrao tref do K, kojeg je East uzeo s A i sad je East pogriješio i odigrao Q karo čime je squeezirao partnera u karou i trefu. Povrat malog karoa daje partneru priliku da odbaci K karo i zadrži tref i sruši kontrakt.
Na drugom stolu je krenula igra istim tokom, dakle rezanje karoa, pik na K, herc povrat na K i nakon što je igrao herc na Q, East je uzeo s A i odigrao A tref i sad je izvođač napravio kontrakt.
Na trećem stolu igrano je slično sa strane izvođača, ali obrana nije pogriješila i srušila je kontrakt.

Ovaj 4 herc kontrakt ne može biti srušen uz preciznu igru izvođača. Nakon što režemo karo atak odigramo herc na Q koju East uzme s A i nakon što porežemo karo povrat odigramo pik na K te mali herc i nakon što East odigra 9, MORAMO igrati 10 herc! Ako je herc 2-2 i izgubimo 2 herca u tom slučaju tad stignemo odbaciti 3 trefa na 3 visoka pika i možemo porezati treći tref koji nam je ostao u ruci za deseti štih.
Kao što vidimo poviše herc je 3-1 i tako ćemo izgubiti smo jedan herc štih uz još dva gubitna tref štiha nam donosi 10 štihova. Finesiranje 10 herca uvijek ostvaruje kontrakt u ovom bordu bez obzira jeli J tref ostao kod Easta ili je kod Westa!