Čak i ako su nam sve boje podijeljene trebamo karoA kod Westa i pikQ kod Easta. Stoga je početak lagan. Uzimamo hercA, igramo pik do J i mali karo za karo10 i karoK, koji drži. Ja ovu igru ne mogu napraviti jer bih igrao na slijedeći način uz slijedeću pretpostavku:

6 NT
herc J
NORTH
pik K x x
herc A K x x
karo K 9 x x
tref K x
WEST
pik x x
herc J 10 9 x
karo A Q 10
tref J x x x
EAST
pik Q x x x
herc x x
karo x x x x
tref 10 x x
SOUTH
pik A J x x
herc Q x x
karo J x
tref A Q x x

U trećem štihu skinuo bih još 2 pik štiha i primorao Westa na 1. odbacivanje.

Zašto bih ja tu partiju izgubio? Ako pažljivo pogledate gornju analizu uočit ćete, da je West mogao držati 4 karte u pik umjesto 4 karte u tref i onda bi na sličan način taj trostruki skviz funkcionirao, no sada u karo, herc i pik . Ista ili slična je stvar sa samo 2 karte u tref kod Westa. Moje razmišljanje kao izvođača dovodi do pada:

West je atakirao herc iz dužine.  i pikQ mora biti kod Easta. Kako moram tražiti mogućnost prolaza kod pikova sa 4-2 raspodjelom, dat ću 4 karte pik Eastu budući će se dama češće naći među 4 karte nego među dvije. Stoga bih igrao na gornju distribuciju i pao, jer je karta ležala ovako:

6 NT
herc J
NORTH
pik K x x
herc A K x x
karo K 9 x x
tref K x
WEST
pik 10 9 x x
herc J 10 9 x
karo A Q 10
tref J x
EAST
pik Q x
herc x x
karo x x x x
tref 10 x x x x
SOUTH
pik A J x x
herc Q x x
karo J x
tref A Q x x

 

Nakon karo K slijedi pik K za Eastovu damu. Ako uzmemo po restricted choice-u da je dama bila dubl i pogodimo distribuciju, slijedi 3 puta tref gdje 3. tref skvizira 1. puta Westa. No on, igrajući dobro, odbacuje mali herc. Ovim odbacom dobili smo štih no ne dva, jer na 4. herc sa stola West odbacuje figuru u karonu. Tim odbacom možemo Nakon karo 9 napraviti visokom no nismo u mogućnosti doći po nju. Da smo nakon pik K nastavili pikom do pik A za Eastovu damu, West bi tada odbacio na 4. herca mali pik i tad ne bismo mogli doći po naš visoki pik. Pogrešnom pretpostavkom karata potrošili smo potrebni ulaz.

Igra se je mogla napraviti da smo znali distribuciju od Westa: Nakon karo K slijede 3 tref štiha sa 1. skvizom i odmah zatim drugim. No još jedanput ponavljam da je pogađanje ove distribucije po mom načinu razmišljanja pogrešno.