Posljednje dijeljenje i (ne)sreća

Pristajete na srebrnu medalju na prvenstvu Europe u mix timovima? Pretpostavljam da to svi odmah potpisujemo. No evo kako srebrna medalja može imati izuzetno gorak okus.

Finalni meč mix prvenstva Europe igraju Njemačka i Danska. Odigrano svih 32 borda iz otvorene sale, čeka se još rezultat posljednjeg borda iz zatvorene sale.
Komentator na Vugraphu završava prijenos, čestitajući Nijemcima na pobjedi (vode 8 impa) uz objašnjenje da je posljednji bord potpuno miran jer je na svim stolovima gdje je igran odigrana jednostavna manša u NT ili hercu.
Gledatelji uz aplauz i slavlje Nijemaca napuštaju salu, a na ekranu se onako usput vrti licitacija tog posljednjeg borda iz zatvorene sale (N/S Danska):

svi II
d: W
NORTH
pik K 3
herc A 5
karo K Q 10 4
tref K Q 10 8 5
WEST
pik 9 8 7 5
herc Q 2
karo A J 7 2
tref A 3 2
EAST
pik J 6 4
herc J 8 7
karo 8 6 3
tref 9 7 6 4
SOUTH
pik A Q 10 3
herc K 10 9 6 4 3
karo 9 5
tref J
WEST NORTH EAST SOUTH
pass 1 karo pass 1 herc
X XX pass pass
1 pik pass pass X

Kada je West dao reopening kontru bio sam na izlaznim vratima i primijetio iskru u oku iskusnog Brkljačića koji je ipak gledao licitaciju. Nijemcima više nije bilo spasa i 4 pada uz 1100 za Dansku i zlatna medalja.
U dvorani nas je ostalo samo nekoliko koji smo pratili ovu dramu. U predvorju je vladalo slavlje njemačkih navijača, vijesti koju smo im donijeli nisu mogli vjerovati.
Njemački tim je grcao u suzama, a g. Schrekenbergu, koji je dao reopening kontru, sigurno još dugo neće biti lako.