4 pik (N)
herc J
NORTH
pik A J 10 x x x x
herc Q x
karo 9 x x x
tref
WEST
pik K Q x
herc K x x x
karo x
tref Q 10 x x x
EAST
pik x
herc J 10 x x
karo K Q x
tref K x x x x
SOUTH
pik 9 x
herc A x x
karo A J 10 x x
tref A J x

Nakon zaključka da loosere treba svesti na one u karonu i piku odlučila sam odigrati karo do asa pa na tref asa odbaciti herc iz ruke. Razmišljajući (previše op.ur.) unaprijed vidjela sam da ako tako odigram da ću ostati bez ulaza na stol pa neću moći igrati dupli impas u piku. Sa tom logikom šansa da je pik ili karo 2-2 ili da su oba 3-1 ali da je barem negdje singl figura i nije tako loša. Zato sam (lukavo) prvo skinula pik asa i nakon malog pika sa obje strane tek sada igrala karo do asa i tref. Naravno i pikovi i karoni su bili 3-1 sa belama u impasu...

Jednom ne.

Dubo je naravno odmah počeo vikati na mene da kako sam mogla pasti takvu manšu. Poslije objašnjenja se malo smirio (mada i dalje nije bio zadovoljan rezultatom :-) ali me više nije (puno) gnjavio.
Nazvao me tek slijedeći dan i objasnio da možda moja priča i može proći ali da nemam pojma o psihologiji jer da nisam skinula pik asa kada bi na kraju odigrala 9 pik sa stola sa namjerom da stavim asa, možda bi protivnik ušao sa svojom belom jer ima singl karo pa bi htio šnapera.
Što mu mogu, Dubo je opet bio u pravu, a od mene nikad psihologa.

Pozdrav
Iva Jurišić