Jedan sa tima iz Dubrovnika

 

4 herc
karo K
NORTH
pik K
herc A Q 10
karo x x x
tref K 10 x x x x
WEST
pik Q x x x
herc
karo K Q 10 x x
tref A x x x
EAST
pik x x x x
herc J 9 7 4 3
karo J x
tref J x
SOUTH
pik A J 10 9
herc K 8 6 5 2
karo A x x
tref Q

Zbog bloka u piku izgledalo mi je moram dati dva štiha u kari, jedan tref i jedan adut (po licitaciji bi herčevi trebali biti 4-1).

Nisam vidio nijedan legalan način za napraviti bord pa sam uzeo asa karo, igrao asa pika pa pik devetku. West nije bio dovoljno budan da stavi damu, bacio sam karo sa stola i sad je počelo veselje. Slijedeći pik je West pokrio, porezao sam desetkom i sa stola igrao tref.
West je uzeo asa, skinuo karo i igrao treći karo. Ja sam porezao damom, a East nema pravi odbac. Ako baci pik, igrat ću tref kralja i baciti pik.
Zato je bacio trefa i onda porezao kralja tref (malim hercom). Ja sam nadrezao, skinuo zadnji pik i igrao herc do asa. U zadnje tri karte East u hercu ima J 9 7, ja imam K 8 6 i igram tref sa stola.
Ako poreže sedmicom, nadrežem osmicom; ako poreže devetkom (kao što je meni) podrežem šesticom i napravim zadnja dva štiha.

I tako sam pet očitih luzera uspio svesti samo na tri: po jedan tref, karo i herc. 4 herc napravljeno, ali za -3 IMP-a. Na drugom stolu 4 pika u kontri 500...