Tri put hura za trostruki šiken

NORTH
pik 108
herc KJ2
karo A93
tref K10976
WEST
pik 973
herc A975
karo KQ542
tref 2
EAST
pik A642
herc Q108
karo J107
tref QJ4
SOUTH
pik KQJ5
herc 643
karo 86
tref A853

NORTH EAST
Pegi
SOUTH WEST
Srfa
  pass pass 2 karo
pass pass x pass
2 herc pass pass pass

Stvar se događa neposredno nakon što su nam u prošlom kolu napravili 3 pika sa iberom, što ne bi bilo toliko loše da ih nismo kontrirali. Razmišljam da počnemo alertirati novi tip konvencionalne kontre, tzv. "Pegijeva iberštih kontra" . Uglavnom, potišteni dolazimo za stol kod simpatičnog bračnog para iz Slovenije...

Valjda ne postoji bord koji će se pas-autirati na više od 50% stolova, ali ovaj bogami dolazi blizu. Stvar je u tome da je od četiri čovjeka koji sjede oko stola statistički jedan luđak, a to je obično dovoljan razlog za akciju. Nakon dva automatska pasa na prva dva mjesta, učinilo mi se da nešto valja napraviti. Jest druga protiv prve, ali ne igramo mi uzalud vik-tu u karonu! To se otpasira do Southa koji daje relativno normalnu parsku reopening kontru (ja priznajem da bi licitirao 2 pik i poginuo). Sada ženski dio para demonstrira parsku fascinaciju majorima i umjesto normalnih 3 tref, odlučuje se za "ekspertnih" 2 herc. Pegi parapsihološki zaključuje da bi na moj vik-tu na trećem mjestu i 3 karo moglo biti preskupo, tako da elegantnih 2 herca u 3-3 fitu postaje završni kontrakt.

Ataka je naravno pub karo. Izvođač propušta, ali Pegi poštuje marku i nastavlja sa karonom, uzeto sa asom u ruci. Sljedeći izvođačev potez je desetka pik iz ruke, Pegi uzima asa i nastavlja sa karonom, odrezano na stolu. Nastavak je tref prema kralju u ruci pa tref prema asu na stolu, što ja porežem. Mi smo svoje štihove sa strane pokupili, sada je vrijeme da se izsvrdla što više adutskih! Tko bi si mislio da će ih se sakupiti cijelih šest! Ja opalim očiti karo u trostruki šiken, izvođač kuša rezati sa pubom ali Pegi nadreže sa damom, pa vrati visoku damu tref koju ja porežem bez obzira na njenu visinu, da ponovo opalim zločestog karona. Ovaj put izvođač se odlučuje da baci tref iz ruke, pa Pegi poreže osmicom i vrati pika na stol. Izvođač kešne dva visoka pika, pa igra herc u ovoj delikatnoj poziciji:

NORTH
pik
herc K2
karo
tref
WEST
pik
herc ?9
karo
tref
EAST
pik 2
herc ?
karo
tref
SOUTH
pik
herc 64
karo
tref

Kada ja dodam devetku herc, još uvijek se ne vide as i desetka. Ako su obe karte kod Pegija, onda je svejedno. Ako je as herc kod mene, treba uzeti kralja dok je još vrijeme, ako pak Pegi ima asa, onda treba dodati mali da bi se bar zadnji štih uzeo sa kraljem. Pažljiva analiza će pokazati da as herc mora biti kod mene, jer bi u protivnom Pegi otvorio, ali tko će se toga sada dosjetiti... Uglavnom, izvođač je dodao mali, pa je Pegi drsko prebio moju devetku sa desetkom, a ja sam u zadnjem štihu vješto pogodio singl adutskog kralja sa svojim singl asom. Kaj nije kul?